Transport

Zowel het lokale als internationale transport van het hout wordt door Nordic Timber in samenwerking met geselecteerde transportondernemingen van begin tot eind in eigen beheer verzorgd.

Nordic Timber heeft met diverse lokale en internationale wegvervoerders in Nederland, Rusland, Zweden en in andere landen binnen Europa goede afspraken gemaakt voor wat betreft het vervoer van houtproducten vanaf de zagerijen en/of bewerkers naar de bestemming die door de klant is opgegeven. Wanneer de eindbestemming niet rechtstreeks kan worden bereikt dan wordt de vracht overgenomen door lokale vrachtrijders die ervoor zorgen dat de vracht alsnog binnen de afgesproken termijn zal worden geleverd.

Nordic Timber organiseert ook het lokale vervoer tussen diverse zagerijen en bewerkers in Scandinavië en Rusland in eigen beheer. Hierdoor is Nordic Timber in staat om deelvrachten van diverse afladers te combineren tot één complete zending ten behoeve van één losadres. Het is ook mogelijk om, in overleg, deelvrachten te combineren ten behoeve van meerdere losadressen van dezelfde klant. Dat kan ook als het verschillende klanten betreft.