Productie

In diverse zagerijen en loonbedrijven wordt het geoogste hout gezaagd, gedroogd, geschaafd en bewerkt tot verschillende standaardproducten voor diverse binnen- en buitentoepassingen.

Van de totale hoeveelheid gezaagd hout die door de Zweedse zagerijen geproduceerd wordt, wordt ongeveer de helft gebruikt voor constructieve toepassingen voor zowel dragende als niet-dragende eindproducten. Ongeveer een kwart wordt geproduceerd voor de pallet- en emballageindustrie en het overige deel wordt gebruikt voor de vervaardiging van samengestelde houtproducten zoals verlijmd-gelamineerde producten, vloeren, meubels, kozijnen, deuren, trappen en overige producten waarin hout is toegepast.
(bron; Skogsstatistisk arsbok 2012)

Voor het hout dat bestemd is voor constructieve toepassingen zijn er, naast het zagen en schaven naar standaardmaten, vele bewerkingen mogelijk zoals het extra drogen, herzagen/schaven naar diverse eindprofielen, vingerlassen, verduurzamen, brandvertragend behandelen, verven en verpakken. Door deze bewerkingen krijgt het basisproduct hout veel toegevoegde waarde en is hierdoor zeer breed toepasbaar.

Nordic Timber onderhoudt zeer hechte relaties met diverse bedrijven in Scandinavië en Rusland welke machinaal zijn ingericht en uitgerust om allerlei bewerkingen uit te voeren. Daarnaast kunnen de diverse producten met behulp van een logistiek netwerk gecombineerd worden uitgeleverd binnen één en dezelfde order naar wens van de klant.

Voor een uitgebreid overzicht van en voor meer informatie over de verschillende producten die Nordic Timber kan leveren kunt u terecht op de productenpagina van deze website. Voor overige, niet genoemde bewerkingen en wensen, kunt u contact opnemen en zal Nordic Timber altijd trachten hiervoor een passende oplossing te bieden.