Export

Ook voor de wereldwijde export van vuren- en grenenhout is Nordic Timber een betrouwbare partner. Dit wordt in eigen beheer verzorgd en georganiseerd.

De houthandel vanuit Zweden en Rusland is grotendeels afhankelijk van export. De bosbouw- en houtindustrie in Zweden was in 2011 goed voor 11% van de totale Zweedse exportwaarde.
In 2011 werd er vanuit Zweden circa 0.8 miljoen m3 aan rondhout geëxporteerd, 11.7 miljoen m3 aan gezaagd en geschaafd hout, 0.2 miljoen m3 aan plaatmateriaal, 0.8 miljoen m3 aan houtsnippers, pellets en zaagsel en daarnaast werd er circa 14.5 miljoen ton aan papier en karton geëxporteerd naar landen over de hele wereld.

Nordic Timber heeft met diverse klanten binnen en buiten Europa exportverbindingen opgezet door middel van zowel weg- als zeetransport. Door de juiste Zweedse en Russische zagerijen en rederijen te betrekken is Nordic Timber in staat om ook voor de export van hout van verschillende afladers combinaties te maken tot één samengestelde zending en zijn praktisch alle havens en bestemmingen rechtstreeks vanuit Zweden en Rusland te bereiken.

Doordat Nordic Timber het gehele exporttraject zelf organiseert en coördineert kan het korte lijnen onderhouden met zowel de klant als met de betrokken partijen om zo een vlotte afhandeling te bewerkstelligen.