PEFC

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) is een wereldwijde onafhankelijke non-profit organisatie die keurmerken uitgeeft ter bevordering van duurzaam commercieel bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd.

Houtproducten van Nordic Timber die afkomstig zijn van een PEFC gecertificeerde productieketen zijn herkenbaar aan het PEFC- label op het product of op het pakket. Daarnaast staan de certificaatgegevens van Nordic Timber op de vrachtdocumenten en factuur van het desbetreffende product.

Door middel van certificering van bosbeheer en handelsketen kan een bosbeheerder, zagerij, groothandel en/of industrie laten zien dat zij hun producten duurzaam beheren en uit een duurzaam beheerde bron hebben betrokken volgens de eisen van PEFC. Pas wanneer alle schakels in de handelsketen aan kunnen tonen zich aan de regels van PEFC te houden, kan een product als PEFC gecertificeerd worden verkocht en mag het PEFC logo er op geplaatst worden.

De PEFC certificering van alle bedrijven binnen de handelsketen wordt altijd uitgevoerd door onafhankelijke certificeerders.

Nordic Timber is PEFC COC (Chain of Custody) gecertificeerd door SKH en biedt PEFC houtproducten aan met een “100% PEFC gecertificeerd” claim onder certificaat nr; SKH-PEFC-COC-5006. Klik hier om naar het PEFC certificaat te gaan.

Voor meer informatie over PEFC (certificering) of over de PEFC certificering van Nordic Timber kunt u contact opnemen met Nordic Timber of de website www.pefcnederland.nl raadplegen voor algemene informatie over dit keurmerk en certificering hiervan.