FSC

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Door Nordic Timber verkochte houtproducten die afkomstig zijn van een FSC-gecertificeerde handelsketen zijn herkenbaar aan het FSC-label op het product of op het pakket. Daarnaast staan de certificaatgegevens van Nordic Timber op de vrachtdocumenten en factuur van het desbetreffende product.

Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen of “Chain of Custody” van het product worden gecertificeerd. Als bijvoorbeeld een bosbeheerder, zagerij, groothandel en/of industrie kan aantonen zich aan de regels van FSC te houden, dan kan een product als FSC gecertificeerd worden verkocht en mag het FSC-logo er op geplaatst worden.

De FSC certificering van alle bedrijven binnen de handelsketen wordt altijd uitgevoerd door onafhankelijke certificeerders.

Nordic Timber is FSC COC (Chain of Custody) gecertificeerd door SCScertified en biedt FSC houtproducten aan met een “FSC Mix Credit” of “FSC 100%” claim onder certificaat nr; FSC-SCS-COC-002210. Klik hier om naar het FSC certificaat te gaan.

Voor meer informatie over FSC (certificering) of over de FSC certificering van Nordic Timber kunt u contact opnemen met Nordic Timber of de website www.fsc.nl raadplegen voor algemene informatie over dit keurmerk en certificering hiervan.